Sign in or 

|
Bartek2 |
Epizod 22 - dyskusja (ostatnia)
Apr 11 2009, 6:41 AM EDT
Odcinek 22 był dla mnie niesamowity.Dostaliśmy dużo wyjaśnień ale niestety pytań chyba jeszcze więcej.Także rzuciło mi się w oczy, że Cameron ma czerwone oko.Gdy błysnęła do Charliego podczas palenia terminatora były przecież niebieskie. Dlaczego HK rozbił się o budynek?Czy nie potrafił strzelać?Może to coś w rodzaju kamikaze.Być może była o tym mowa ale nie zrozumiałem(bez napisów jeszcze oglądałem)ale co stało się dokładnie z Cameron?John Henry przegrał się na jej chip, a jej oprogramowanie gdzie się podziało? Mam nadzieję, że nie zrobił jej formata :/ Po przeniesieniu Johna do przyszłości historia chyba zamknęła koło. Jeśli dobrze pamiętam, w T3 terminator powiedział Johnowi, że w przyszłości zginie z jego ręki.Myślę, że w czasie do którego serialowy John się przeniósł, jego druga kopia już nie żyje. Być może nawet nie mógła zyskać sławy. Teraz przybył drugi John Connor i zacznie dowodzić ruchem oporu. Pod koniec mogliśmy zobaczyć Allison Young.Pozostało nadal pytanie bez odpowiedzi do czego właściwie John wybierze bo jest wiele możliwości. Odcinek na prawdę był świetny.Dobrze bawiłem się podczas jego oglądania.Stawiam go na równi z resztą najlepszych odcinków, do których należą 2x01, 2x08(na razie nie przypominam sobie numerów reszty).Na prawdę smutno się robi na myśl, że sezon 3 nigdy nie powstanie.Według mnie serial został definitywnie zakończony.Jeśli miałaby powstać kolejna seria to przecież akcja nie będzie cały czas dziać się w przyszłości bo budżet musiałby być nieporównywalnie większy.Poza tym w przyszłości nie ma Sary więc tytuł by nie pasował.Sara została aby spróbować zniszczyć Skynet. Myślę, że to jest jedyna możliwość kontynuacji serialu wraz z zachowaniem tytułu.Nie będzie już Johna Connora ani pewnie Cameron lecz być może zostanie przysłany inny cyborg by ochraniać Sarę.Furtka do kontynuacji niby jest i to otwarta na oścież ale jakoś nie wyobrażam sobie takiej dalszej, sensownej historii bez żadnego naciągania.Na prawdę smutno teraz... Do you find this valuable?
Keyword tags:
None
|
|
M_GmbH |
1. RE: Epizod 22 - dyskusja (ostatnia)
Apr 11 2009, 7:45 AM EDT
| Post edited: Apr 11 2009, 8:10 AM EDT
Jeden z najlepszych odcinkow jaki widzialem. Na poczatku akcja toczla sie dosc powolnie a pozniej maskara. Ledwo mozna bylo nadarzyc.Z tym HK to wydaje mi sie ze to bylo cos w rodzaju kamikadze. No ale CW dala rade. Nareszcie poznalismy jej prawdziwa misje. Jak przsenosila sie z Johnem to wygladala na podekscytowana:). Chyba jej sie spodobalo to poszukiwanie JH. Cameorn zginela w stylu filmow o terminatorze. Poswiecila sie dla lepszej sprawy. No tak naprawde nie zginela. Po prostu przenosla sie z JH. Wydaje mi sie ze bardzo rozsadnie postapila dajac chip JH. W samochodzie przyznala ze nie dziala na 100% co bylo widac delikatnie mowiac. W ogole jej cala osobowosci nakazywalaby wlasnie tak postapic. Wiedziala ze jest niezle roz%$%#a i moze go bad again, a tego napewno by nie chciala. Nie sadze, ze JH zrobil formata:). To by byla glupota. Zaskoczylo mnie troche to ze John Connor przeniosl sie w czasie. No wlasciwie nie zaskoczylo bo na to czekalem! Zeby odnalesc Cameron! No mamy czarno na bialym! To jest uczucie. Nareszcie tworcy to przyznali. Wydaje mi sie ze w tej chwili John Connor kładzie lache na wszystko inne, przenosi sie tylko zeby byc z Cameron. Zostawil nawet matke. Swietny pomysl tez byl z pokazaniem Allison Young. Na poczatku jak ja zobaczyl to pewnie pomyslal ze to Cameorn ale zaczela glaskac psa a ten nie szczekal, to od razu zrozumial. Wyglada wiec na to ze przeniosl sie w miejsce kiedy Allison nie zostala jeszcze zlapana, zreplikowana i przeprogramowana. Derek tez zyje wiec nie zostal jeszcze wyslany na pomoc Johnowi do przeszlosci. To moze byc ciekawy watek z Alison i Johnem jesli np. Kyle ( nie Derek bo pewnie jest z Jessie ) wyhaczyl Allison:). Cholerna blokada na max 2000 znakow... Do you find this valuable? |
|
M_GmbH |
2. RE: Epizod 22 - dyskusja (ostatnia)
Apr 11 2009, 8:04 AM EDT
| Post edited: Apr 11 2009, 8:12 AM EDT
Z oczami Cameron to dziwna sprawa jest faktycznie ale nie wiem czy zauwazyliscie jak Cam patrzyla przez okno w jednej scenie to swiecilo na jej twarz na przemian czerwone i niebieskie swatlo. To musialo cos znaczyc. Wydaje mi sie ze mialo sugerowac ze Cam rozmysla co zrobic, jest niezdecydowana. Albo ta rozmowa w ktorej przyznala ze w glebi duszy zawsze chciala go zabic ma to tlumaczyc, ze mimo ze nie chce zabic Johna to jednak zawsze gdzies w glebi bedzie miala zakodoweane ze wlasnie tak powinna zrobic.Nie ma w przyszlosci 2 JC. John Connor nie istnieje dla swiata od 2009 to 20xx bo przeniosl sie w czasie. Dlatego Derek nie wiedzial kim jest. Ja to tak zrozumialem. Ostatnie 5 min to po prostu siekiera. Szczerze mowiac to myslalem ze po przeniesieniu sie CW i JC bedzie koniec odcinka ale dalej bylo coraz ciekawiej. @Barek2. Kompletnie sie z toba nie zgadzam co do tego ze serial zostal zakonczony. Moim zdaniem jest dokladnie na odwrot. Poznalismy nowe watki. Troche starych zakonczono. Pod koniec sezonu mysalalem ze tworcy nie maja juz pomyslow i chca po prostu zakonczyc serial. Ale po tym odcinku jest mnostwo nowych mozliwosci kontynuacji. John wcale nie musi siedziec juz w przyszlosci caly czas. W ktoryms z ostatnich odcinkow jeden z zolnierzy przyznal nie widzial Johna od dawna a tylko widuje Cameron. John moze rownie dobrze wrocic do przeszlosci, po tym jak zlapie i przeprogramuje Cameron, i walczyc dalej u boku matki. Po tym odcinku jeszcze bardziej wierze ze powstanie 3 seria. Wiele seriali mialo slaby 2 sezon np. Heroes. Trzeciego sezonu Heroes nie ogladam juz po przerwie zimowej, bo zrobil sie bardzo slaby. Koncowe odcinki TSCC sa najlepsze w calej serii. Do you find this valuable? |
|
Bartek2 |
3. RE: Epizod 22 - dyskusja (ostatnia)
Apr 11 2009, 9:30 AM EDT
W sumie to rzeczywiście masz rację odnośnie 3 serii. Rzeczywiście John Connor przeniósł się w czasie tylko po to by znaleźć kawałek teraźniejszości, który zabrał John Henry. Mowa tu o chipie Cameron. Przynajmniej tak zrozumiałem. Gdy to zrobi, być może wróci do teraźniejszości. Nie wiem jak wiele jest możliwości na kontynuację serialu ale to wydaje się chyba najsłuszniejsze. Jeśli 3 seria powstałaby na pewno widzieliśmy Sarę Connor walczącą ze Skynetem w przeszłości, a także byłyby wstawki z przyszłości pokazujące Johna Connora. Przynajmniej przez pierwsze odcinki bo na dłuższą metę budżet by na to nie pozwolił. John Connor na końcu zobaczył Allison. Pewnie mu to sporo namiesza, gdy się dowie, że Cameron ją zabiła.
Do you find this valuable?
|
|
M_GmbH |
4. RE: Epizod 22 - dyskusja (ostatnia)
Apr 11 2009, 10:39 AM EDT
| Post edited: Apr 11 2009, 10:40 AM EDT
Wydaje mi sie ze Fox nie uwali tego serialu bo to bylby ogromny blad z jego strony. Poza tym za miesiac jest premiera nowego fimu. To nie wygladaloby najlepiej. Chociaz potrafili wyciagnac wtyczke serialowi Firefly. Co roku ludzie sie spotykaja z aktorami, wykupuja wszystko co jest zwiazane z serialem, a nadal nie ma zadnej reakcji ze strony producenta. Chociaz TSCC to inny kaliber. Nie ma co porownywac. Ostatni odcinek byl tak zrealizowany, ze mozna popchnac fabule w praktycznie dowolnym kierunku. Wydaje mi sie ze John juz zrozumial, ze Cameron zabila Allison. Albo zrozumie jak uslyszy jej imie. Trzeba sprawdzic odcinek Allison from Palmdale czy John uslyszal to imie. Jesli tak to chyba da mu do myslenia pytanie skad Cameron wiedziala tyle o Allison i dlaczego byla tak podobna. Cam musiala z nia przebywac, przesluchiwac... Do you find this valuable? |
|
Bartek2 |
5. RE: Epizod 22 - dyskusja (ostatnia)
Apr 11 2009, 11:17 AM EDT
"Wydaje mi sie ze Fox nie uwali tego serialu"Chciałbym żebyś miał rację. Na prawdę... Problemem TTSCC jest oglądalność. Bardzo jestem ciekaw wyników po dzisiejszym odcinku. Przez cały tydzień w Internecie sukcesywnie ukazywały się nowe artykuły o Kronikach. Odniosłem wrażenie, że zrobiło się o serialu głośno w stosunku do poprzednich odcinków. Do you find this valuable? |
|
M_GmbH |
6. RE: Epizod 22 - dyskusja (ostatnia)
Apr 11 2009, 12:42 PM EDT
| Post edited: Apr 11 2009, 12:44 PM EDT
Wyniki takie sobie. 3.6 mln to raczej slabo. Final powinno ogladac wiecej osob.Jednak nadal nie ma oficjalnego pisma i tego zamierzam sie trzymac. Wiedziec bedziemy na pewno 18 maja keidy fox oglosi nowa ramowke. Ogladalnosc ostatnich odcinkow + DVR nie wyglada juz tak zle. Mam nadzieje ze w beda brac pod uwage to ze w piatek to raczej ludzie nie siedza w domu. http://tvbythenumbers.com/2009/04/07/terminator-dollhouse-get-big-demo-dvr-boosts/16121 0 out of 1 found this valuable. Do you? |
|
Nergall666 |
7. RE: Epizod 22 - dyskusja (ostatnia)
Sep 1 2009, 2:51 PM EDT
mam takie pytanko zwróciłem uwagę na słowa na samym końcu (pewnie jak Wy wszyscy) "ja też cię kocham"waszym zdaniem kto je wysłał poprzez czas i do kogo były kierowane? czy ten rozbłysk się nie spóźnił? czy nie miał go usłyszeć John bezpośrednio po przybyciu? Czy Cameron go wysłała jako komputer (podłączona do The Turk) Do you find this valuable? |
|
Bartek2 |
8. RE: Epizod 22 - dyskusja (ostatnia)
Sep 23 2009, 10:01 AM EDT
Błysk na końcu ostatniego odcinka był prawdopodobnie pozostałością po podróży w czasie. Takie jakby ostatnie wyładowanie, które najwidoczniej było jeszcze w stanie przenieść w czasie głos. Słowa "Ja tez cię kocham" zostały wypowiedziane przez Sarę Connor. Wcześniej, w tym samym odcinku, John rozstając się z matką w budynku Zeira Corp, powiedział "Kocham cię", lecz Sara mu nic nie odpowiedziała. "Ja też cię kocham" było jej spóźnioną odpowiedzią. Chip Cameron został zabrany przez Johna Henry'ego do przyszłości. W Turku natomiast ustawiła napis "I'm sorry John" pewnie jeszcze przed wyłączeniem. John skoczył w przyszłość aby ratować Cameron.
Do you find this valuable?
|