Location: Terminator: The Sarah Connor Chronicles Polish Fans

Discussion: Epizod 20 - dyskusjaReported This is a featured thread

Showing 2 posts
Bartek2
Bartek2
Epizod 20 - dyskusja
Mar 28 2009, 2:38 PM EDT | Post edited: Mar 28 2009, 2:38 PM EDT
Po oglądnięciu tego odcinka czuję lekki niedosyt. Tym razem najciekawsze sceny były te z Johnem Henrym oraz Derekiem i Cameron. Niesamowity był ten tekst "Mój Boże, czemuś mnie opuścił", który John Henry wypisał na ekranie po restarcie. Ciekawy ten motyw z włamaniem i przejęciem kontroli nad nim przez Skynet. Myślę nadal, że może nim być ta AI od Chińczyków, która wygrała z nim partię szachów oraz dostała jakiś kontrakt wojskowy. Cameron z Derekiem jednak całkiem nieźle się dogadali. Derek był wdzięczny za to co mu powiedziała o Jesse, a także sądząc po jego minie za uwolnienie go. Szkoda Charliego. Można by było zrealizować z nim jeszcze kilka na prawdę niezłych wątków. Jeśli dobrze zrozumiałem, Sara myślała, że wyczuła raka jednak po badaniu okazało się, że to wszczepiony nadajnik pewnie podczas przetrzymywania jej przez Winstona. Przynajmniej mamy powiązanie z poprzednimi odcinkami. Ciekawe gdzie się podział John Connor. Do you find this valuable?    
Keyword tags: None
M_GmbH
M_GmbH
1. RE: Epizod 20 - dyskusja
Mar 29 2009, 1:15 PM EDT | Post edited: Mar 29 2009, 2:22 PM EDT
Troche brakowalo akcji w tym odcinku, jednak nie byl taki zly. Najciekawsze dla mnie byly dwie sceny. Ta kiedy John Henry zaatakowany przez robaka i ta w ktorej zostal uruchomiony ponownie.
Przez chwile myslalem ze Cameron pojdzie po jakies narzedzia i zacznie dopiero zmieniac kolo ale w sumie po co...
Tez wydaje mi sie sie Charlie moglby wystapic w kilku niezlych odcinkach albo nawet dolaczyc do teamu Connor'ow w przyszlosci. Jego smierc wydaje mi sie jakas bezsensowna w scenariuszu, jakby doklejona na sile.
Na samym koncu jest ciekawa wymiana zdan miedzy Derekiem a Cameron:

Dlaczego po mnie wróciłaś?
Znasz położenie kryjówki.
Położenie Johna.
- Gdyby cię torturowali...- Do niczego by nie doszło.
Wcześniej już tak było.

Cameron ma chyba jeszcze nie powiedziala mu wszystkiego co o nim wie. Mam nadzieje ze dowiemy sie co sie stalo w piwnicy w 21 odcinku.
Do you find this valuable?