Sign in or 

|
Bartek2 |
Epizod 19 - dyskusja
Mar 23 2009, 5:56 PM EDT
Odcinek rzeczywiście bardzo dobry. Oglądało się go z zaciekawieniem od początku do samego końca. John Connor wydaje się, że wkroczył na kolejny poziom dorosłości. John Henry zaprzyjaźnia się z Ellisonem. Być może gdy się dowie, że Weaver ma go zabić, to właśnie z tego powodu się jej przeciwstawi. No ale zobaczymy. Derek był zdolny z zimną krwią zabić Jesse więc myślę, że dla niego już nie ma rzeczy nie do zrobienia. Ciekawa ta wiadomość od terminatorów. Cameron zadała pytanie czy ktoś dołączy do nich. Chodziło o tych niby zbuntowanych terminatorów jak ona czy o kogoś innego? Nie zrozumiałem dokładnie. Sara w dalszym ciągu pali części, a Cameron zmniejsza populację gołębi :)
Do you find this valuable?
Keyword tags:
None
|
|
M_GmbH |
1. RE: Epizod 19 - dyskusja
Mar 24 2009, 1:35 PM EDT
| Post edited: Mar 24 2009, 1:36 PM EDT
Jeden z lepszych odcinkow. Nie wydaje mi sie ze Derek zabil Jessie. Nie bylo pwidac jak Derek strzela ani gdzie strzela. Wydaje mi sie ze w ten sposob zostawiono mozliwosc kontynuacji tego watku w 3 sezonie ( wydaje mi sie ze jednak bedzie 3 sezon :). W rozmowie Johna i Jessie pada pytanie: Gdyby cyborg musiał zabić dziewczynę. Albo gdybym sprawiła,że uwierzyłbyś w to. Czy odesłałbym Cameron?Czy zabiłbym ją? Nie. Tzn ze nawet jakby Cameron odstrzelila Riley to John nie wylaczylby Cameron. Nie za bardzo rozumiem o co w tym chodzi. Jakby byl przygotowany na to ze tak moze sie stac ?? BTW: Zaczyna mnie denerwowac ze JC bawi sie tym cholernym zegarkiem. Jeszcze nacisnie przez pomylke przycisk i nie bedzie 3 sezonu! :) Do you find this valuable? |
|
Bartek2 |
2. RE: Epizod 19 - dyskusja
Mar 24 2009, 3:37 PM EDT
Po tym niby zastrzeleniu Jesse John pyta się Dereka czy ją zabił na co Derek odpowiada, że John Connor powzwolił jej odejść. Również niejednoznaczna odpowiedź chociaż myślę, że o to chodziło reżyserom, żebyśmy myśleli, że nie żyje. Być może tak jest rzeczywiście, a być może nie. W każdym bądź razie John na bank odebrał to w ten sposób, że to przez niego Derek musiał zabić osobę, którą kochał. Właśnie pewnie między innymi z tego powodu rozpłakał się na końcu chociaż tych przyczyn jest wiele. Człowiek ma tylko jedno życie i właśnie to życie Johna Connora już od samego początku zostało zniszczone przez maszyny. Na końcu popatrzył na Cameron po czym się rozpłakał, gdyż ona jest jedną z maszyn, przez które on i inni ludzie nie mogą żyć normalnie. Nie ważne, że jest dobra. Ona mu codziennie o tym przypomina przez to czym jest.
|
|
M_GmbH |
3. RE: Epizod 19 - dyskusja
Mar 25 2009, 7:54 AM EDT
Tez podobnie odebralem ta koncowa scene. Gdzies na forum wyczytalem ze John spojrzal sie na Cameron bo liczyl ze ta moze go przytuli czy cos ale skoro ona nie zareagowala to spojrzal w strone matki. Moim zdaniem to g***no prawda. W koncu zrozumial kim ma byc, jaka odpowiedzialnosc spoczywa na nim. John zrozumial ze juz do konca bedzie otoczony przez maszyny, bedzie walczyl z nimi, zawieral sojusze. Kto stoi w oddali na koncu tego trailera z WonderCom'u ( ok 3:40 ) ?? Widzialem wersje HD i dalej nie wiem. Do you find this valuable? |
|
csmccue |
4. RE: Epizod 19 - dyskusja
Mar 25 2009, 8:00 AM EDT
The Polish to English translator works well here:http://www.stars21.com/translator/polish_to_english.html Do you find this valuable? |
|
baban_ |
5. RE: Epizod 19 - dyskusja
Mar 25 2009, 10:31 AM EDT
@M_GmbH: Pewnie Sarah nad grobem Kyle'a. Na tych bezimiennych nagrobkach jest kluczowa data: 1984.
|
|
Bartek2 |
6. RE: Epizod 19 - dyskusja
Mar 25 2009, 11:09 AM EDT
@M_GmbHMyślę, że to Sara. Do you find this valuable? |